Amikor egy rossz helyen száll meg az ember…

Rendezvényzenekarunkkal éppen egy lagzin játszottunk egy elég takaros vendéglátóhelyen. Nagyon jó hangulat volt, a vendégek egyben nagyon jó közönség is volt. A házaspárnak is tetszett a műsorunk így bőségesen elláttak étellel, itallal a szünetben! A töltött káposztát majszoltuk, amikor a dobos kollega nyögött és valami véres kajamaradékot köpött ki a földre. Egy félborsónyi kődarabra harapott és az őrlőfoga eléggé megsínylette a dolgot. Ez van, amikor nem figyel a szakács és a rizsből vagy sóból ilyen veszélyes dolgok kerülnek bele az ételben. Szerencsére a bulit még le tudta játszani és kapott egy kis extra gázsit is a fogászati kezelésre. Pár hét múlva a rákövetkező rendezvényen, már helyre volt hozva a tönkre ment fog és muszáj volt megkérdeznem hol csináltatta.

Ismerősétől kapott egy tippet hova menjen, mert nem rég ő is igénybe vette azt a szolgáltatást.

Elmesélte, fogászat Budapest címszóval elég hamar meg lehet találni egy kereső segítségével ezt a rendelőt. Érdemes is, mert a többi fogászathoz képest, rendkívül kedvező árakkal dolgoznak. Az időpont egyeztetés hamar és gördülékenyen ment és pontosan hívták be, egy percet sem csúszott a dolog. Az állapotfelmérés után, gyors és szakszerű tájékoztatásban részesítették. Érthető világos volt minden és olcsó! Modern eszközökkel hozták rendben a teljesen tönkrement fogat. Állítása szerint jobb, mint volt! Szívesebben táplálkozik mióta helyre lett hozva.

Meglepődve hallgattam a kis történetét, alig hittem a fülemnek, hogy az országban még van jó árakkal és magas szaktudással kooperáló rendelő! Nem volt túl sok jó tapasztalatom eddig fogászatokkal, fogorvosokkal, de ezután az eset után talán újra éledt bennem a remény. Lassan nekem is esedékes lenne egy fogszabályzás, mert nem bírom, hogy össze vissza állnak a fogaim, viszont így akkor már biztos vagyok benne, hogy hova is fogok menni.

Mindezek mellett azon is elgondolkodtam, hogy milyen jól mehet a fogorvosoknak, hisz annyi rendelő nyílik, hogy hihetetlen, de a felét csak a pénz érdekli és a nyújtott szolgáltatás nulla, ellenben ezzel a frissen megismerttel. Bár, elgondolkodtató az is, hogy nyílván azért van ennyi, mert az emberek nem figyelnek alaposan a fogaik és szájuk egészségére. A szülők nem tanítják meg az alapos fogmosás rejtelmeit a gyerekeiknek és az a gyerek, akinél nem alakult ki a megfelelő rutin ilyen téren, az felnőtt korában biztosan sokszor fogja látogatni a fogászatokat. A fogak egészsége a fogmosásnál kezdődik, ha az fél vállról van véve, megeszi a fene.

Mindenesetre örülök, hogy értesültem egy remek fogászatról Budapesten, mert bármikor szükség lehet egy jó szolgáltatásra, hirtelen történt baj esetén, mint ahogy a kollega járt. Szeretek házias éttermekben enni, és az esetéből tanulva én is bármikor ráharaphatok egy ismeretlen keményebb matériára.