Anya száraz bőrével csodát tett a testápoló

Az egyetemen turizmus-vendéglátást tanulok. Egyre többet hallok az olyan helyekről, amik nem a jól megszokott turista látványosságokat, programokat kínálják számunkra. Egyre nagyobb a kereslet az extrémebbnek számító helyekre, programokra.

Ilyen például az utóbbi években nagyon híressé vált jurta hotel, vagy akár azok a házak, amik egy fára lettek építve. Ezek a szállások pedig egybe vannak kötve rengeteg falusi, természet közeli programmal.

testápolóHiszen pont az az egész lényege, hogy visszamenjünk a természetbe, olyan dolgokat csináljuk, amiket a nagyvárosban nem tennénk és egy kicsit bele kóstoljunk a falusi élet szépségeibe.

Például lehet lovakat csutakolni, megtanulni kosarat szőni, gyertyát önteni stb. Egyre többen vágynak ezekre a programokra, hiszen szinte mindent készen kapunk már kézhez, és elfelejtettük, hogy mennyire jó is az olyan termék, amit mi magunk állítunk elő a két kezünkkel. Sokkal jobban értékeljük az ilyen dolgokat.

Anyukám például azért utazik el vidékre már rendszeresen, hogy vályogházat újítson el. Nekünk ugyanis van több vályogházunk is. Anya ezért megtanult vakolni, kemencét építeni és vályogházat javítani. És imádja.

Anya egyébként egy irodában dolgozik hétköznaponként. Talán ezért is vágyik a falusi életre és a szabadságra ennyire. Hiszen sokkal jobb a természetben lenni, mint számítógépek között. A múltkor mondta is, hogy teljesen rossz már a szervezete. A szeme kiég a monitortól, a bőre kiszárad a folyamatos klímától, ráadásul meg is fázik tőle.

Úgyhogy kellett már magának íratnia szemüveget, meg kipróbált már többféle testápolót is. Ami kész csoda, mert ő nagyon nem szereti kenegetni magát. Borzalmasan száraz a bőre, de egyszerűen nem bírtam rávenni sosem, hogy kezdjen el testápolót használni, vagy arckrémet, vagy valamit mert szinte szomjazik a bőre.

Tényleg elég brutálisan néz ki neki. A lába például teljesen ki van cserepesedve. De szerencsére most rávette magát, és elment venni. Kenegeti is rendesen, és mióta használja a krémet azóta tényleg sokkal szebb a bőre.

Azt mondta, nem is gondolta, hogy ennyit tud javítani a száraz bőrén egy kis testápoló

 Hát, pedig én már mondom neki mióta.. Egyébként a testápoló amit vett a többihez képest is nagyon jó, én is kipróbáltam. Én például nem szeretem, hogy ha a krém túl nehéz és zsíros. Én kifejezetten a lány, könnyen kenhető krémeket szeretem, és ez pont ilyen. Valamiért nem vagyok oda a nagyon zsíros termékekért.

Sok idő mire felszívódnak, én pedig olyan vagyok, ha bekenem magam indulás előtt, akkor nem akarok még perceket várni, hogy a krém beszívódjon. Legyen olyan, hogy felkenem, beszívódik, aztán már öltözhetek is.

Nincs időm perceket várni rá. Ráadásul olyan érzés, mintha egy adag zsírt kentél volna magadra, ami elég frusztráló tud lenni, főleg nyáron. Szóval lehet, hogy majd én is venni fogok magamnak egy olyat testápolót, mint amilyet anya vett. Vagy csak szimplán használom én is az övét.

Ki tudja. Anya egyébként nem tudom miért nem szereti a krémeket. Hiszen a család többi tagja szinte krém függő. A nagymamám is folyton ápolta a bőrét, a nagynénikém is szinte minden nap bekente magát (mondjuk neki zsíros bőre volt alapból is, tehát inkább csak ártott vele, mint használt), és én is szeretem, és fontosnak is tartom a bőrápolást.

Bár nekem nagyon fontos, hogy a krém, amit használok, természetes alapanyagokból készüljön. Nem akarok mindenféle kártékony anyagot az arcomra kenni, mert azzal csak ártok neki. Ezért az összes kozmetikumom, krémem, dezodorom stb. természetes összetevőkből készült.

Kifejezetten szeretem a magyar natúrkozmetikumokat áruló márkákat. Jó érzés tudni, hogy amit használok az itthon készült, egy itthoni céget támogatok, és emellett a szervezetemnek is jót teszek ezen termékek használatával. Úgyhogy nálam mindig ezek a márkák fognak prioritást élvezni. És szerencsére anya is kezd rákapni az ízére.

A bőre sokkal szebb, egészségesebb és élettel telibb, mióta használja a krémet. Ráadásul azt mondta, nem is olyan rossz dolog ez a krémezés dolog, ami nála tényleg hatalmas előrelépés.