Apa hajója tisztításra szorult már

Ezen a nyáron arra gondoltunk a családdal, hogy valami olyan helyre kéne mennünk, ahol még soha sem jártunk, és olyan élményeket kéne szerezni, amik igazán felpezsdítenek bennünket. Mindannyian szeretjük a természet közeli életmódot, ezért úgy döntöttünk, hogy elmegyünk az egyik legszebb faluba itthon egy hétre.

Azt találtuk ki, hogy ott megtanulunk majd fonni, szőni, nemezelni, stb. Minden olyan dolgot, amit az őseink csináltak nap mint nap, de mi már nem értünk ezekhez a dolgokhoz, a nagyvárosi kényelem miatt. Jó is volt nagyon az a hét amit ott töltöttünk. Megtanultunk szinte mindent, amit csak akartunk, ez által sok sikerélmény ért minket.

Én még egy cserép edényt is elkészítettem. Én is festettem ki, szerintem egész jó lett, ha azt nézzük, hogy ez volt a legelső próbálkozásom. Az egy hetes nyaralásunk után pedig hazafele megálltunk még a közeli tónál, ugyanis apának van ott egy kisebb hajója, amit már elég rég látogatott meg. Sajnos mostanában nem volt ideje odafigyelni rá.

Már elég rég vette ugyan, de még a mai napig egész jó állapotban van. Apa nagyon szereti a hajókat, ő maga is matróz volt egyébként. Járt külföldön is, egy nagy folyami hajón dolgozott. Annyi minden izgalmasat mesél mindig az utazásiról, imádtam kis koromban hallgatni a kalandjait. Aztán mikor hazajött vett egy kisebb hajót.

Régebben használtuk is rendszeresen, de mostanában valahogy már nem jut eszünkbe. Mi is kiszálltunk a kocsiból, és megnéztük apával a hajót. Hát, valami borzalmas állapotban volt. Teljesen látszott rajta, hogy nem foglalkoztunk vele eleget. Rozsdás volt, és koszos. Mivel nem volt nálunk semmi tisztítószer, ezért hazamentünk inkább, mert apa azt mondta, nemsokára kijön újra és rendbe fogja tenni.

Otthon keresgélt hajó tisztítókat, és az olajwebshop.hu oldalon talált is egyet nagyon jó áron. Meg is rendelte, pár napon belül ki is hozták a terméket. Pont én voltam otthon, mikor át kellett venni a hajótisztítószert.

Apa rendelt három darab egy literes kiszerelésűt, hogy biztosan legyen ezentúl itthon, ha kell. Azt mondta, mikor kérdeztem, hogy ez jó lesz-e, hogy azt olvasta, hogy ez a liqui moly a legjobb, és hogy tuti olyan szép lesz újra a hajó, mint új korában.

Azt mondta, ez jó mindenre. Festett fára, műanyagokra, gumira, festékekre, üvegre, textíliákra. Így nem kell külön venni tisztítószert minden anyagra, és sokat tud spórolni. Nagyon izgatott volt miatta, annyira szereti azt a hajót. Azt mondta nagyon rossz volt neki látni, hogy ennyire elkoszolódott.

Amint hazaért egyből vitte is a hajótisztítót, és ment ki dolgozni. Késő este ért csak haza szegény. Hulla fáradt volt, de még azért beszélgettünk. Azt mondta, hogy ez a tisztítószer hatalmas segítség volt neki, és nagyon könnyen tudott vele dolgozni, alig kellett rányomni a szivacsot az anyagra, már jött is le róla a kosz.

Mutatott is képet a hajó azon részéről, amit lemosott. Hatalmas volt a különbség a koszos és a tiszta rész között. Jó volt látni újra szépnek és rendezettnek a hajót egyébként. Az összes kiskori emlékem feltört.

Mikor kint hajókáztunk vele, meg benne aludtunk pár barátommal, mert hogy az mennyire buli. Szóval engem is sok emlék köt hozzá, és jó látni ahogy tisztul.

Így pedig, hogy apa betárazott most rendesen hajótisztítóból, biztos hogy nem lesz gond ezentúl az elkoszosodással. Csak rendszeresen ki kell járni karban tartani.