Bőr táskával egy falusi étteremben

Amikor tehetem, szívesen térképezem fel a hazai tájakat. Tudom, ma már nem divat az, hogy a saját hazádban fedezd fel a különböző vendéglátó egységeket, ha mégis mész valahova, akkor leginkább csak azért, hogy távol legyél a város zajától. Legutóbb éppen egy Balaton környéki kis falut vettem célba. Kicsit furcsán nézhettek rám, amikor megjelentem, és a kezemben egy bőr férfi táska volt, de nem igazán zavartattam magam.

Arra számítottam, hogy majd kinéznek a közegből, mert lerítt rólam, hogy nagyobb városból érkeztem. Legnagyobb meglepetésemre nem történt semmi ilyesmi. Megkerestem a falu éttermét, amely egyben panzió is. Ez a hely hagyományos, ám ízletes falatokat ígért. Úgy gondoltam, hogy nem veszíthetek vele semmit, így hát beültem, hogy elköltsek ott egy ebédet.

Még alig kezdtem neki ebédemnek, amikor leült az asztalomhoz egy hozzám hasonló megjelenésű nagyvárosi figura. Először nem értettem mit akar, de mégis csak falun vagyunk, ott talán nem olyan szokatlan, ha egy ismeretlen ül le hozzád enni. Nem igazán rizsázott, hamar a lényegre tért. Megtetszett neki a táskám, és meg akarta tőlem venni. Először azt hittem, hogy viccel, de miután éreztem, ahogy megcsap a szilvapálinka hamisítatlan gőze, már tudtam, hogy az alkohol dolgozik benne, így nem gondol át mindent teljesen.

Végül mondta a kis étterem felszolgálója, hogy ne is nagyon törődjek vele, sűrűn megfordul errefelé. A hely egyik alkalmazottja felkísérte a szobájába, de előtte még megkért, hogy csak írjam fel neki egy lapra a táska forrását, utána a vendég már rá fog keresni, ha nagyon szeretne. Úgy voltam vele, hogy ők már biztosan jobban ismerik, így felírtam a papírra azt, hogy bőr férfi táska, és azt, hogy Bagbox webáruház. Az ittas vendéget felkísérő fiatalember még annyit elmondott, hogy hamar ki szokta pihenni, így este elcsíphetem viszonylag józanon, ha beszélgetnék vele.

Este így is lett, előkerült emberünk, és sokkal tisztábbnak tűnt a tudata. Mosolyogva jött oda hozzám, mondta, hogy emlékszik rám, és elnézést kért a korábbi kellemetlen viselkedéséért. Elmondta, hogy a mobilján máris utánanézett a Bagbox oldalán a bőr férfi táskának, sőt, rendelt is egye táskát magának. Nem pont olyat, mint az enyém, inkább egy másik darabot, de így nálam látva, hogy minőségi darab, nem érzi azt, hogy kockáztatna.

Én azt már nem vártam meg, hogy a részéről mi lesz a történet vége, mert bár aznap ott szálltam meg, másnap tovább is mentem. Nekem így szokásom, mindenhol csak annyi időt töltök el, amennyit szükségesnek látok. Most például ebben a kis faluban addig tartott a küldetésem, míg egy úr megrendelt egy bőr férfi táskát a Bagbox webáruházából.