Gyerekkel is hódolni a kirándulásnak

A nagyvárosi pezsgésből hétvégente szeretünk kiszabadulni, jó levegőn lenni, új tájakat és embereket megismerni. Eltávolodni a zsongástól és a nyüzsgő emberektől, és megérkezni egy nyugodt lelassult vidékre, ahol az emberek figyelmesek és nem rohannak el egymás mellett, mindig van egymáshoz egy kedves szavuk. Ezért is szeretünk kiszabadulni, akár csak egy agglomerációs településre, ahol helyi kis csárdákban, helyi jellegzetes ételek és borokat, szörpöket kóstolhatunk. És persze turisztikai élményeink sokasága közben helyi kézműves termékeket is fellelhetünk. Kedvenceink közé tartozik a kézműves sajtok, a tejtermékeket minden kis faluban megkóstoljuk, de említhetném az egyes települések méz és lekvár kínálatát is, melyeket szintén nagy előszeretettel keresünk. Amely településekre jellemző a szőlő termesztés és a bor készítés, ott szinte mindig ellátogatunk a borospincék sétányára.

Egy ilyen elővárosi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk Egy szimpla iker babakocsival, a kocsiban két gyermek utazott. A gyermekek egymás mellett elhelyezkedve, de külön mózeskosárban voltak. Egymás mellett egymás társaságát élvezve utaztak, úgy, hogy nem zavarták a másikat, miközben megmozdultak, hogy kapálóztak. Nagyon jól megfértek egymás mellett, a szülőknek is könnyebbséget jelentett, hogy két babakocsis korú gyermeküket egy eszközön tudják tolni, és egy helyen tartózkodnak.

Ahogy hazaértünk, rögvest rákerestem, hogy mi is lehet ez a babakocsi, hogy ez egy testvér babakocsi. Egy remek oldalt találtam, ahol ezek a testvér kocsik, érthető módon jól elkülönítve, fel vannak sorolva. Az oldal jobb oldalán a kocsik termékleírása, rendkívül hasznos és részletgazdagon mutatja be a termékeket. Amennyiben elnyerte a tetszésünket egy kocsi azt rögvest meg is lehet rendelni, ahogy olvasom pár napon belül a futár pontosan le is szállítja részünkre, Ami a cég megbízhatóságát mutatja, hogy minden határidőre figyelnek.

Testvér babakocsik világa eddig ismeretlen volt számomra, ám ahogy utána olvastam és láttam, hogy hogy működik, remek ötletnek találom.

Ez egy kompakt szerkezet, ahogy láttam is ezt élőben a szemeimmel. Tökéletesen alkalmas egy testvérpár szállítására, legyenek még csecsemők vagy már másfél, kétévesek a gyerekek. Ugyan olyan funkciói vannak, mint egy normál egyszemélyes babakocsinak. Kerekeik fix állapotban és forgással is használhatóak, függve attól, hogy milyen terepen használják, hogy milyen gyorsan szeretnének haladni. Rendelkeznek több fokozatban dönthető háttámlával, ezáltal minden korosztálynak életkortól függően, mint a két oldali hely kényelmes lehet. Állítható tető is részese a testvér babakocsiknak, akár szél fúj, akár nap süt a benne utazók mindig védve vannak az időjárás viszontagságitól.

A testvér babakocsik nem csak a szülők számára jelentenek könnyebbséget, hogy egy kocsival kell közlekedniük, és egyszerre látják, mint a két csemetéjüket, de pszichológusok kimutatták, hogy eltérő korú gyerekek így még inkább kötődnek majd egymáshoz, hogy nincsenek teljesen elszeparálva, külön kezelve. Minden olyan szülőnek ajánlják ezt a fajta testvér babakocsikat, akik sokat közlekednek gyalog, nagy sétákat tesznek, akár városi parkokban, akár ahogy én is láttam egy kis turistáskodás alkalmával.

Mit ad isten, következő heti kirándulásunk alkalmával ismét összefutottunk a testvér babakocsival közlekedő párral, ekkor már megszólítottam őket, hogy milyenek is a tapasztalataik. Mennyire hatékony, milyen könnyebbséget nyújt számukra ez a fajta megoldás. Nagyon kedvesen élmény-beszámoltak tapasztalataikról.

Teljes mértékben meg voltak elégedve a választásukkal, sokat keresgéltek ilyen testvér babakocsit, míg végül egy remek üzletre bukkantak, ahol árulnak testvér babakocsikat. Online kinézték, hogy mit is szeretnének venni, majd az üzletben megtekintették, hogy hogyan is néz ki, mennyire állítható, mennyire kényelmes, mind a két gyermek számára. A cég honlapján igen jól ki tudtak igazodni, remekül feltüntetik az egyes babakocsikhoz tartozó információkat, méreteket. Könnyen, gyorsan meg tudták volna rendelni, rövid időbeli házhoz szállítással a terméket, de ők inkább személyesen mentek el az üzletbe.

Az eladók nagyon kedvesen és készségesen álltak a rendelkezésükre, és megmutatták, hogyan is működik a két oldalon kétféle beállítással a babakocsi. A szakszerű gyors továbbképzés után, megvásároltak a testvér babakocsit, azóta pedig szeretettel használják.

Mind a két gyerek nagyon szereti a babakocsit, és a szülőknek is könnyebbséget jelent, hogy egy kocsival meg tudják oldani a sétát.

Mindenképpen ajánlják ezt a fajta megoldást több gyerekes családok, párok részére, könnyebbséget jelent a mindennapi rutin elvégzésében, még akkor is ha napközben egyedül van az ember a gyerekekkel. Valamint a babakocsi forgalmazó céggel kapcsolatban is jó tapasztalatai vannak, szívből ajánlja őket. Precízek és pontosak voltak.  És a honlapon is ki tudtak igazodni, ami nagyon hasznos, nagyon tematikusan szerkesztett, képekkel illusztrált oldal, ahol mindenki könnyen ki  tudja választani a hozzá illő babakocsit.