Táborszervezés, nehéz (állvány) dilemmákkal

Három évvel ezelőtt, nyáron, kajakos tábor szervezésére adtam a fejemet. Alapvetően szívesen vágtam bele a kihívásba, hiszen jómagam is örömmel hódolok ezen szenvedélyemnek, boldog vagyok, ha másnak is lehetőséget nyújthatok átélni ezt a fantasztikus élményt. És bár a vízitúrákat is nagyon szerettem, praktikus szervezési okokból úgy döntöttem, ha hosszútávon szeretném folytatni a táboroztatást, jobban megérné, ha egy fix helyen lenne a központ, ott lenne a szállásunk, és ott tudnánk tárolni a nap végén kajakjainkat. Ezáltal viszont a tábort megelőző egész tavasszal fenyegetően nehezült rám a nehéz kérdés – hol tudnánk olyan helyet találni, ahol a kiváló szállás körülmények mellett a kajakokat is megfelelő módon tárolhatjuk, és ha ez a kérdés megoldódott, máris adódott a következő: hol találok olyan szerkezetet, ami biztonságosan meg tudja tartani ezeket a nehéz eszközöket?

Az első kérdésre viszonylag hamar találtam választ szerencsére – a Tisza környékén több kiváló hely is kínálkozott. A nehéz állvány kérdése azonban továbbra is problematikus maradt. Jó néhány átalvatlan éjszakán és nyúzott nappalon kellett átverekednem magam, mire rám mosolygott a szerencse: egy jóbarátom egy beszélgetés során ugyanis megemlítette nekem a RackingLog-ot.

Reményekkel telve kutattam fel az oldalukon található kínálatukat, és örömmel mondhatom: nem csalódtam. A legnagyobb dilemmám innentől kezdve már csak az volt, az egy- vagy a kétoldalú karos állványok közül keressem meg a számomra leginkább ideálisnak tűnőt. Miután minden paramétert eldöntöttem, a könnyen kezelhető honlapjukon árajánlatot kértem, és miután a rendkívül készséges kollégákkal átbeszéltük a részleteket, egy számomra is roppant kedvező ajánlattal álltak elő. Könnyen megegyeztünk, majd a legnagyobb megelégedésemre szállították ki és telepítették fel a kiválasztott nehéz állványt a kiválasztott táborhely területén. Vállaltak emellett hosszú távú garanciát is, de jelenleg úgy látom, nem lesz szükségem rá, hogy igénybe vegyem, annyira strapabíró szerkezetek ezek.

És hogy a táborral mi lett végül? Nos, már első évben elképesztő siker volt. Az a rengeteg, csillogó szemű gyerek és felnőtt, akik életükben először tapasztalják meg a kajakozás semmi máshoz nem hasonlítható érzését… Nos, egyébként is azt mondanám, hogy ez minden pénzt megér, úgy pedig, hogy a RackingLog kifejezetten kedvező árakkal dolgozik, pláne ezt mondom 🙂 A tábor azóta is töretlenül fejlődik, gyarapodik, és ki tudja, egyszer talán, ha valamelyik tanítványomból olimpiai bajnok lesz, egy interjúban megemlíti, hogy nem juthatott volna el idáig, ha nincsenek azok a tiszai táborok, és nincsenek azok a szuper nehéz állványok, amelyek minden este gondosan vigyáztak a szeretett kajakjára…