Téli napok, elmélkedés, bukósisak akciók

A téli időszak alkalmas arra, hogy az ember elmélkedjen, és elgondolkodjon azon, hogy mit is csinált jól az elmúlt időszakban.

Az ültetéses időszak

Vajon mindent jól csináltam? Minidig felmerül bennem a kérdés, amikor a terményre várok. Persze közben gondozza az ember, kapálgatja, öntözgeti, és várja, hogy mmi sül ki belőle.

cooking-zone-931434_640Sok éve nem volt ekkora kertem, mint idén. Lehet, hogy kicsit sok is volt a termény benne, és sok olyan is, amit feleslegesen ültettem. Persze jövőre azért már sokkal okosabban megtervezem majd. Jobban mondva ezzel fogok a téli időszakban foglalkozni. Azért nem bánom, hogy van kicsit nyugalmasabb időszak is, mikor nem igazán kell semmivel foglalkozni, az otthon melegén kívül. Ilyenkor tervezgetek, és gondolkodok az elkövetkezendő időszakon.

Azt hiszem, idén megtervezem előre a kertet is, hiszen szeretnék kialakítani egy fűszerkertet. A főzéshez elég sok zöld fűszert használok, így mindenképpen érdemes lenne ezzel foglalkozni.

A férfiak is pihennek

Ilyenkor ráérnek a fiúk is elmélkedni. Persze nekik nincs olyan gondjuk, hogy mi lesz másképpen jövőre, és hogyan lesz, hiszen vetni, aratni, szántani ugyan úgy kell majd. Ilyenkor kártyáznak, vagy snóbliznak, vagy éppen különböző dolgokat vitatnak meg. Hogy mik ezek? Ilyenek a bukósisak akciók, a motoros dolgok, és a szerelések is. Ilyenkor van idő a bütykölgetésre is, amivel igen csak szeretnek foglalkozni.

A jövőre nézve, mi lesz máshogyan, vagy mit fogok készíteni, ültetni?. Hát hosszú még az ősz, és a tél, és még bőven lesz időm kitalálni, hogy mit hogyan szeretnék.