Vásárlás, motoros hátizsákok

Igyekszem mindig úgy vásárolni, hogy ha nem muszáj, hétvégén ki se kelljen mozdulnunk a kapun kívülre. Szeretek otthon lenni, pláne ebben a hidegben, ha nem muszáj, még a házból sem jövök ki.

Az ősz, és a tél

register-23666_640 (1)Hát, be kell, hogy valljam, ez a két évszak nem igazán az én évszakaim. Jobban mondva, szeretem a telet, de csak bentről nézni, ahogyan kint szakad a hó. Na meg persze vannak időszakok, amik elképzelhetetlenek voltak eddig hó nélkül. Sajnos mostanra viszont bele kellett törődnünk, hogy nem mindig jár hóban a mikulás, és hogy a Jézuska sem jár hóban sajnos. Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára olyan igazi nagy tél. Persze a gyerekek sem túl boldogak ez miatt, hogy milyen a karácsony, és hogy a téli szünetben szánkózhatnának, és mégsem tudnak.

Tényleg, nemsokára karácsony. Te tudod már, hogy kinek mit veszel? Na ez megint nem egy egyszerű dolog, amit meg kell oldani. Persze ez is ki másra hárul, mint rám. Szóval a család elég nagy, így elég sok mindent kell vásárolni. Igaz, tudom, hogy még csak október van, de olyan gyorsan el fog telni ez a két hónap, hogy csak na. Ebből az őszi szünet már itt is van, ilyenkor amikor a gyerekek otthon vannak, nem is tudok úgy vásárolni, hogy ők ne legyenek otthon, és ne lássák, így már mindjárt november lesz. A fiúk kinéztek a neten a motoros hátizsákok közül párat, majd valahogyan ki kell találnom, hogy melyiket is…

de nem akarok ennyire szaladni, egyenlőre megelégszem azzal is, ha már a hétvégére be tudok vásárolni rendesen. Amúgy sem szeretek ilyenkor menni, mert mindenhol olyan tumultus van, és mindenki azt hiszi, hogy világvége van, és nem tud többé vásárolni, és halom számra viszik haza a dolgokat. A hentesnél az előttem vásárló is annyi mindent vett, azt hittem, hogy nekem már nem is marad majd hús. Persze a végén jutott, de mintha egy 30 fős társaságot készülne ellátni egy hétvégén. A zöldség rész, egyenesen katasztrófa, még egy nagyobb bevásárló központban is. Nem találok egyszerűen normális zöldségeket. Már olyan is előfordult, hogy nem találtam sárgarépát pénteken délután. Te jártál már így? Ugye milyen borzasztó?

Na a lényeg, hogy igaz nem is egy boltban, de megvettem mindent, amit kell, és most mér mehetek haza végre.