Végül megoldódott a probléma, és el tudtunk utazni

Tavaly úgy döntöttünk a családdal, hogy elmegyünk télen valahova kicsit kikapcsolódni. Az ünnepek után úgy éreztük, hogy ez biztos jól fog majd nekünk jönni, ám nem várt problémák léptek fel még az ünnepek előtt.

Az utazást már akkor megszerveztük, minden le is volt foglalva, illetve amit kellett, azt előre ki is fizettük. Mindenki nagyon várta már ezt a kikapcsolódást. Én azért, mert az ünnepek után tudtam, hogy nagyon fáradt leszek, hiszen az egész család nálunk karácsonyozik. Ott van akkor az ajándékvásárlás, a főzés és sütés, a fadíszítés, és minden egyéb. A férjem a munka miatt év végére már jól el szokott fáradni, a gyerekek pedig a félévi dolgozatok miatt készülnek ki.

Országon belülre terveztük az utazást, viszont kocsival szerettünk volna menni, mert az úgy sokkal költséghatékonyabb, mintha mind a négyünknek vonatjegyet vennénk. Azonban az ünnepek előtt kiderült, hogy tönkrement két autógumin is. Az utazás elég sok pénzbe került, így nem akartuk lemondani, mert a kifizetett összegeket akkor már visszakérni sem tudtuk volna. Muszáj volt megoldást keresni a problémára, ami az volt, hogy az autóguminkat ki kellett cserélni.

Téli gumikeresés lett egy pár napon keresztül a program a férjem számára. Nem örültünk ennek egyáltalán, mert tudtuk, hogy ez sem lesz olcsó mulatság. Mivel azt is tudtuk, hogy az ismerősök is elutaznak, ezért még autót sem tudtunk kölcsönkérni.

Talált a férjem egy weboldalt, ahol téli gumikereső is volt, így gyorsan rá is tudott keresni, hogy náluk mennyibe kerülne, ha megvennénk az új gumikat. Az ár elég barátságos volt, tekintve, hogy előtte már legalább négy cég árait is megnézte, és azok horribilisan magasak voltak.

A cég elnyerte végül a tetszésünket, mert minden nagyon szimpatikus volt, amit ott olvastunk róluk. Láttuk, hogy a rendelést le lehet adni online és telefonon is, mi aztán a telefon mellett döntöttünk. Gondoltuk, hogy felvesszük velük így a kapcsolatot és abból is sok minden kiderül majd. Az a jó, ha a gumidiszkont.hu-tól rendelsz, hogyha még aznap délig leadod a rendelésed olyan autógumikra, amik készleten vannak, akkor akár már másnap meg is kaphatod őket. Lehet kérni házhoz szállítást 1190 forintért darabonként, ami szintén nagyon pénztárcabarát. De személyesen is át tudod őket venni a megjelölt átvételi helyeken. Mivel akkor kocsival közlekedni nem tudtunk, így elmenni sem tudtunk volna érte, ezért a házhoz szállítást kértük.

Egyébként náluk hatalmas a választék, legalább 30.000 gumiabroncs közül lehet választani, és még pénz visszafizetési garanciájuk is van, ami azért egy vásárló számára eléggé barátságos, minket egyből meg is győzött.

Az idő eléggé sürgetett minket, így miután elolvastuk a weboldalon található információkat, és a téli gumikereső segítségével megtaláltuk azokat a gumikat, amik nekünk kellettek, fel is hívtuk őket telefonon, elmondtuk, mi történt, és hogy milyen autógumikat néztünk ki. Hamar megkaptuk az autógumikat utána. Van egy jó autószerelő ismerősünk, ő szokta mindig megnézni a kocsinkat és javítani, ha gond van, úgyhogy egyből hozzá mentünk utána, ő pedig felrakta a gumikat. Igaz, nehezen tudtunk időpontot egyeztetni vele, mivel az ünnepek már a nyakunkon voltak, de ismerősök vagyunk, úgyhogy nekünk kivételt tett és besűrítette az idejébe. Ezért nagyon hálás is vagyok, mert ha ő akkor nem vállalja el, akkor nem is tudom, hogy kihez fordulhattunk volna úgy, hogy tényleg a karácsony már a nyakunkon volt.

Szerencsére a kocsiproblémát hamar meg tudtuk oldani, igaz, hogy ezeket a költségeket nem számítottuk bele a télre, de nem volt akkora probléma. Úgyhogy elmentünk végül karácsony után pihenni a családdal, és mondhatom, hogy ez a kaland után tényleg még jobban ránk fért a pihenés.